Frames

Vintage Vibes – Trend #3

16.11.2018

Medan trenderna Love of Details och Statement Pieces har fokuserat på fina och iögonfallande detaljer, är denna trend väldigt stilren och i milda höstfärger. Trenden Vintage Vibes är för dig som inte kunnat identifiera dig med tidigare trender och är ute efter ny inspiration!

Vintage Vibes – Trend #3

Skillnaden mellan Retro och Vintage?

Att det var bättre förr har du garanterat hört otaliga gånger, oavsett om det gäller mode, design eller musik. Med det sagt, blir det faktiskt mer och mer populärt att anamma retro- och vintagestilen nuförtiden. Till exempel att använda sig av antika föremål i inredning, eller iallafall inspireras av dem. De två termerna retro och vintage är nästan förknippade med allt som på något sätt ser gammalt ut, men det går att skilja dem åt. Retro är inspirerat av förr medan vintage är faktiska saker som lever kvar från förr. Benämningen vintage används vanligtvis för riktigt gamla saker, bl.a. möbler från 1920 och 1980 talet. Till i skillnad från begreppet retro som används på nya produkter för att efterlikna formen och färgen från gamla mönster och designer. Just nu är båda stilarna trendiga, så som klänningar inspirerade av en annan tid liksom äldre begagnade prylar i original.

Vintage Vibes är tillbaka

Nya trender kan försöka erövra världen bäst de vill, men det kommer aldrig kunna jämföras med vintage och retro. Bomberjackor, converse, bikerstövlar och vintagebilar – klassiker som aldrig kommer dö ut. Till och med i glasögonmodet har vi blivit inspirerade av retro- och vintagestilen. Den design som har gjort störst come back i år är självklart cat-eye modellen. De spetsiga uppstickande kanterna är ursprungligen från 50/60-talet och markerar ögonen på ett sofistikerat och kaxigt sätt. Till hösten ser vi dem i metall och acetat.

Windsor

Det är inte bara cat-eye modellen som vi tar med oss från förr, utan även den klassiska “Windsor” stilen. Bågarna är främst i tunn metall och en gnutta acetat. Nu i höst ser vi dem i alla nyanser av brun, havanna, guld och silver.  Denna trend hittar du i runda former, vissa i en modernare tappning.

 

Även solglasögonen går i samma färgskala med varma och jordnära toner. Här kan du våga variera mellan tunna metallbågar samt lite tjockare acetat. Du kommer till och med hitta en nyare tappning på den klassiska wayfarer-modellen.

Vintage Vibes – Trend #3

För att hitta ännu mer inspiration med fler trender kan du gå in och spana direkt hos oss här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jag har läst och godkänner integritetspolicyn