Frames

Madelene Billman

18.07.2018

Hur har glasögontrenderna förändrats genom åren? Hur kändes det att få glasögon i skolan? Hur blir man bekväm i sina glasögon? Ja, det finns mycket frågor kring glasögon och vi vill göra vårt bästa för att inspirera till att äga dem på bästa sätt.

Vi har frågat en av våra favoritprofiler, styilsten och influencern Madelene Billman hur hennes glasögonresa har sett ut. Vi frågar även om hon har tips till den som, trots att glasögon är en av de mest trendigaste accessoarerna, inte känner att han/hon trivs i sina glasögon.

Hur länge har du haft glasögon?

Jag har haft glasögon sedan jag var ungefär 17 år. Under lektionerna märkte jag att jag inte såg tavlan lika bra som klasskamraterna, vilket resulterade att jag gick och kollade synen. Jag behövde inte en stor korrektion men det lilla som behövdes för att jag skulle slippa ha huvudvärk och kisa för att se vem jag faktiskt mötte i korridoren.

Vad fick dig att känna dig bekväm?

Jag vet inte riktigt vad som fick mig att känna mig bekväm mer än att jag alltid har älskat att använda olika accessoarer. Jag tänkte nog det mer som ett coolt komplement till min outfit än någonting som korrigerade min syn.

Hur har trenderna ändrats i glasögonvärlden?

Det roliga med trender är att dem verkligen kommer och går. Om man tittar tillbaka på 90-talet hade man tunna, lätta bågar med tonade glas, vilket har kommit tillbaka idag. Även runda, små solglasögon samt Cat-eye modellen är något som har kommit tillbaka i dagens mode.

Vad som är annorlunda nu från förr är att man vågar mer, framförallt när det gäller färg och material. Glasögon har slagit igenom mer som en accessoar och vi är fler som använder det, vilket har gjort att priserna har sjunkit. Att glasögon är billigare idag gör också att vi kan ha flera par att variera med, vilket såklart gör det mycket roligare.

Hur ska man tänka vid val av form och färg?

Ett tips är att välja glasögon efter den ansiktsform man har. Till exempel kan markerade glasögon vara ett bättre alternativ om man har ett runt ansikte, och om man har man mer markerade linjer kan runda glasögon passa bättre.

Ett annat tips är att ha minst två stycken glasögon i garderoben. Då kan man ha ett par lite mer basic och ett par roligare med en starkare färg så att man alltid har möjlighet att komplettera sin outfit.

Vad skulle du rekommendera till den som inte känner sig trygg i sina glasögon?

Inspireras av andra. Man kanske inte har sett så många som har glasögon och man pratar nog inte så mycket om det. Så jag skulle rekommendera att söka inspo på sociala medier och andra kanaler som t.ex. Pinterest. Försök att se det roliga i det och hitta glädjen i att bära glasögon. Matcha med kläder, snygga örhängen och andra accessoarer.

x Madelene Billman


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jag har läst och godkänner integritetspolicyn