Frames

Designerna från Tyskland

15.06.2018

Porsche, BMW, Audi, Mercedes. I bilindustrin är Tyskland en av de största leverantörerna, framförallt när det gäller premium segmentet. Det är inte bara bilmärken som Tyskland har spridit till resten av världen utan även några utav våra största sportvarumärken – Puma och Adidas.

Designerna från Tyskland

Adidas var ett av de första varumärkena som sökte sig till mode- och musikprofiler för att via samarbeten skapa en personligare marknadsföring. Som ett exempel lät Adidas för 15 år sedan modeskaparen Stella McCartney sätta sin touch på både deras plagg och hur synen på träningskläder ska vara. Man kan säga att detta var ett startskott för ett nytt kapitel i modebranschen. Idag ser vi bl.a. vår svenska blogg- och modedrottning Kenza som tagit fram Pumas senaste kollektion.

MYKITA

Till modebranschen hör ju såklart våra favoritaccessoarer, solglasögon & glasögon. Tyska designer associerar vi ofta med sportigt, funktionellt och stilrent. Till den stilrena kategorin hör verkligen det otroligt trendiga varumärket MYKITA! De sticker ut för den exklusiva känslan i all sin enkelhet. Samtliga glasögon och solglasögon är handgjorda i deras egna fabrik i Berlin. Varumärket har vunnit en mängd olika designutmärkelser sedan företaget grundades 2003. Något de kan vara väldigt stolta över!

MICHALSKY for Mister Spex

Designerna från Tyskland

En annan av Tysklands mest inflytelserika designers är Michael Michalsky. Han har jobbat som Design Manager för Levi’s och även som Worldwide Creative Director för Adidas. Efter högt uppskattade designer valde Michael 2006 att starta sitt egna märke MICHALSKY i Berlin.

Sedan 2015 har vi ingått ett stolt samarbete med Michael där han designat sina egna glasögon- och solglasögonkollektioner. Kollektioner som varit så uppskattade att vi precis släppt en ny kollektion som förmedlar ”No regrets” och mod att vara sig själv.

Vi älskar det!

Inspireras mer av MICHALSKY kollektionen här.

ic! Berlin

Det som verkligen definierar det funktionella typen av tysk design är varumärket ic! Berlin. De sticker ut genom att gå emot trenden med det ”obekväma” modet som endast ska vara visuellt snyggt. Utan de ville göra bågar som så lätta och enkla att man knappt känner att man bär dem. Vad som speciellt utmärker deras bågar är att man i princip kan bända dem hur man vill utan att de knäcks, då materialet är så pass tunt och flexibelt. Deras vision är att skapa bågar till dem som inte vill vara som alla andra. Bågarna är spännande med en vass känsla men framförallt viktlösa och bekväma att bära. De står för att gå emot normen och gå sin egna väg.

Vill du se mer av ic! Berlin? Klicka här. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jag har läst och godkänner integritetspolicyn